Lihat Pada Laut

Thursday, July 23, 2009

patutkah? berbaloi kah?

sepasang manusia yang agak.... tapi takde la kaya sgt.
tetapi agak mewah di kalangan saudara mara terdekat.
mempunyai 3 org anak
.. happy family
rumah besar.. kereta pun besar

suatu hari....

pada detik yang sama.

si suami kene outstation ke jb 2 hari.
si isteri kene outstation juge ke langkawi selama 7 hari.

bibik? dah booking tiket balik kg indon sebulan.

adik ipar dah booking tiket nak fly ke tioman 4 hari.

anak2? sapa nak jaga? (2 hari je... sepatutnye, sbb bapak diorg masih ada utk 2 hari yg pertama).

ini bukan peristiwa mengejut. sebulan sebelum, dah tahu.

apa soalanya?

anak2? sapa nak jaga?

jawapannya.... adik ipar kene korban tiket airasia. telan air liur sbb tak dapat telan air laut tioman.
sbb 1 .... pasangan manusia tadi tak nak keluar modal hantar anak2 ke nursery.
sbb 2 .... pasangan manusia tadi tak nak keluar modal jemput sedara kat kg tolong jaga anak.
sbb 3 .... si suami pada waktu freenye (2 hari tu lah...sebok pulak nak main golf dgn kawan2.)

hehh hehh....

soalan seterusnya...dari segi adatnya lah...
patutkah?
berbaloikah?

2 Comments:

  • dari segi adat...either ibu atau bapa kena beritahu boss yang dia tak boleh pergi outstation...

    takkan nak suruh orang lain jaga anak sendiri...

    aku ...tiap kali outstation...anak2 aku sendirian di rumah...takde orang jaga pun...huhuhu

    By Blogger patungcendana, at 6:03 PM  

  • masalah keluarga ni.. tak sesuai gua campur..

    By Blogger aloy_paradoks, at 2:46 AM  

Post a Comment

<< Home